Varukorg

0 varor 0 kr

Till kassa

Boka säljkontakt

 

Ring ossRing oss+46 304 80 90 80

Bli uppringdBli uppringd

NyhetsbrevNyhetsbrev

Ta höjd för nya smarta möjligheter.
Mer yta i samma byggnad - med entresol

Läs om ett av våra kundprojekt.....

 

Ett entresolplan hjälper dig att lagra, arkivera och producera utan att bygga till eller att kanske flytta din verksamhet på grund av utrymmesbrist. Det kan gälla en lager-, verkstads-, fabriks- eller kontorslokal.

Ett entresolplan kan se ut på många sätt beroende på hur din lokal ser ut. Vi projekterar och ger dig förslag på den bästa lösningen för just dig. Det går relativt snabbt att bygga och verksamheten behöver normalt inte flytta eller bli avbruten under uppbyggnad.

En extra våning uppbyggd på hyllställ eller på fribärande pelare ger dig närmare dubbel lager- eller produktionsyta. Detta är en smart lösning när den befintliga golvytan inte räcker till. Vår konstruktion ger dig möjlighet att välja mellan olika golvmaterial. Vi kan erbjuda spännvidder mellan pelare upp till 15 meter, vilket gör systemet flexibelt med hänsyn till underliggande verksamhet.

Hur gör vi?


Konstruktionen anpassas efter förhållanden såsom höjder, belastningar och golvets beskaffenhet. Vi tar hand om hela processen, från layout-ritning till slutbesiktning. Detta innebär att du i förväg vet hur den entresol blir innan vi startar produktionen. Detta innebär också att vi står för lösning, kvalitet materialval och säkerhet. När vi har mätt upp din lokal och diskuterat fram den bästa lösningen för dig så skickas underlaget till vår konstruktionsavdelning, som ritar upp lösningen för godkännande. Detta är ett väloljat maskineri så detta arbete tar mindre än en vecka innan du har ditt förslag. Det arbete som ingen jören gör i steg ett skapar också ett produktionsunderlag med kompletta ritningar och program till maskiner. Det betyder att så fort du har godkänt förslaget kan produktionen omedelbart starta. Våra moderna programvaror och slimmade administration gör att vi kan erbjuda prisvärda produkter, med hög kvalitet och med kort leveranstid.

Fördelar med vår entresol:

  • Kundanpassade lösningar
  • Kostnadseffektiv med enkel och snabb montering
  • Kostnaseffektiv med standarddetaljer som produceras i hög volym
  • Snabbt med moderna rit- och kalkyleringsprogram
  • Säkert med en certifierad produkt
  • Stort tillbehörsprogram
  • Stora spännvidder

Snyggt, attraktivt och med tekniska möjligheter


Utvecklad för att klara dina krav på design och kvalitet. Entresolplanet skall passa in i den milj som ni har idag. Vi anpassar entresolen till lokalens förhållanden. Du kan få olika form på entresolen. Till exempel kan vi gör så att vi kommer runt höga hinder eller olika längd på ben. Vi klarar överhäng på upp till två meter. Trappor kan läggas utanpå men också integreras i plattformen med möjlighet till avsatser.

Du skall kunna utnyttja hela ytan utan belastningsproblem. Enligt Eurocodes krav konstruerar vi balkar och stolpar så att max deviation är 1/300th: D=L/300=6000/300=20mm. Det vill säga att vid en spännvidd på sex meter får max nedböjning vara 20 mm. Lastkapaciteter från 250kg/kvadratmeter till 1000kg/kvadratmeter. Möjligheter till framtida expansion planeras redan på projekteringsstadiet. Du har alltså möjlighet att senare bygga ut din entresol. Du kan få stolpar med galvaniserad yta (balkarna är redan galvaniserade) för användning inne i byggnader med en fuktig miljö.

Stolpar

 

Stolparna är en robust och självbärande konstruktion gjorda av fyrkantsrör med svetsade konsoler för att passa olika sektioner.

Vanliga dimensioner är 100 x 100 x 3 mm, 120 x 120 x 5 mm, etc.

Epoxymålad yta - i standardutförande: RAL 5015 (blå).

Själva foten är en stabil platta som är svetsad mot profilen. 200 x 200 x 10 mm eller 300 x 300 x 15 mm, med hål för bultar.

Räcken

 

Kraftigt räcke som bultas i golvet och fästes i undre bärbalk för högsta stabilitet.

Höjd = 1100 mm i enlighet med europeiska normen NF EN ISO 14122-1.

Levereras med sockel H = 150 mm.

Ledstång och mellan ligande rör är i diameter 30 mm.

Trappor

 

Trappor finns som standard med lutningarna 38 grader eller 45 grader.

Totalbredd 800, 1000 eller 1200 mm.

Uppfyller den europeiska standarden NF EN ISO 1422-1.

Finns med eller utan plattform.

Grindar

 

Automatstängande grind i bredderna 1500 eller 2000 mm.

Säkerhetsgrind och pallsluss

 

Ett säkert och effektivt system för hantering av pallar påentresol eller andra installationer. När en pall skall lyftas upp är det stängt mot entresolen och skyddar på så sätt mot fall.

Helt förenlig med våra entresolräcken.

Uppfyller den europeiska standarden NF EN ISO 14122-3 och maskin 98/37/CE (EN292-, EN954-, EN1050-standard).

Stolpskydd

 

För att skydda din plattform från yttre påverkan. Påkörningsskydd enligt FEM 10.2.02, som är obligatorisk vid risk för påkörning av rullande fordon.

Höjd = 440 mm.

Bredd = 340 mm med fästöron.

2- eller 4-sidsversioner.

Golv

Vi erbjuder en mängd olika golvmaterial. Välj mellan obehandlad spånplatta, laminatgolv. Golvet är helt platt tack vare balkarnas konstruktion. Det bärs upp över hela ytan med hjälp av balkarna. Du kan, till exempel, med fördel använda en pallyftare utan problem då hjulen alltid rullar över någon bärbalk.

Säkerhet

Våra entresoler är robusta konstruktioner som uppfyller relevanta europeiska standarder och rekommendationer (Eurocode3 och FEM 10.2.02).

Information om standarder

Våra installationer är beräknade och designade i enlighet med Eurocode 3 och FEM 10.2.02 standarder.

Tester, beräkningsmetoder och metoder för att fastställa mekaniska egenskaper är certifierade av NORSIKO/DEKRA kontrollorgan.

I enlighet med FEM (Europeiska underhållsfederationen) skall komponenter regelbundet testas i ett laboratorium. Våra entresoler och tillhörande tillbehör uppfyller de normer som gäller för:

- Trappor, handledare och grindar enligt EN ISO 14122-3

- Påkörningsskydd enligt FEM 10.2.02, som är obligatorisk vid risk för påkörning av rullande fordon.

Lätt och snabbt att montera

Lätta C-profiler ger montören en lättare hantering. Få bultade delar tillsammans med tydliga montageinstruktioner och identifieringsmetoder, tryckta direkt på detaljerna, gör att mycket tid sparas vid montage.

bg_bottom.png